24.10.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Дискотеки, казина, молове и фитнеси остават затворени до 31 януари

Най-важните мерки, които остават в сила до 31 януари, са затворените нощни заведения, ресторанти, спортни и игрални зали, казината.
Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг в Министерски съвет, посветен на разпространението на COVID-19 у нас.
Детските градини, яслите и учениците започват от 4 януари.
Забраните за моловете продължават – в тях ще работят само институциите за плащане на сметки от гражданите, банките и застрахователните офиси и хранителните магазини и аптеките. Те и в момента не са под забрана.
Продължава забраната за организиране на събития и конгреси, но от 1 януари ще отворят театри, музеи, галери и кина с до 30% заетост в тях.
Това са мерките, които предлагаме и считаме, че тези мерки ще продължат да дават ефекта, който търсим, подчерта здравният министър. Той подчерта, че въпреки удовлетворението си от намаляване на новозаразените и натиска към болниците, резултатите далеч не са тези, които се търсят.
Днес ще бъдат организирани срещи с представителите на хранителните и големите нехранителни магазини, за да се обсъди прилагането на мерките. Собствениците трябва да бъдат наясно, че ако установим нарушения, ще бъдем принудени да спрем тяхната работа, категоричен бе здравният инспектор Ангел Кунчев.
news.bg

Print Friendly, PDF & Email