24.02.2024

Дипломат от Великобритания на работна визита в Добрич

Началникът на политическия кабинет на Посолството на Великобритания у нас – Том Хайнс, бе на визита в Добрич вчера. Той проведе работна среща със зам.-кмета по хуманитарни дейности в Община Добрич – д-р Емилия Баева.
Посещението на Том Хайнс в Добрич бе във връзка с промотирането на ежегоден конкурс на дипломатическата мисия „Посланик за един ден“. На срещата, част от обиколката на дипломата в цялата страна, той представи Кампанията „Посланик за един ден“, която се провежда от миналата година по повод Международния ден на жената. Инициативата вече е добила признание. По своята същност „Посланик за един ден“ е национален конкурс за есе за момичета на възраст между 14 и 18 години (от 8 до 11 клас). Основните цели на инициативата са да насърчи интереса на младите момичета от цяла България към дипломацията, като им предостави възможност да разберат какво е да бъдеш посланик и да ги окуражи да изразят своите възгледи по въпроси, които засягат всички нас.
Победителите в конкурса ще прекарат един ден с жена посланик в София, ще се докоснат до международната дипломация във Виена и ще участват в конференция в София през март 2020 г. Вицепрезидентът на България, г-жа Илияна Йотова подкрепя инициативата. Тя ще работи с едно от момичетата и ще посрещне всички победителки в президентството.

Print Friendly, PDF & Email