22.10.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Димитър Стефанов от СКТМ „Комфорт“ първи на „Млад Олимпиец“

Димитър Стефанов от СКТМ „Комфорт“ спечели Националния турнир за Купа България ”Млад Олимпиец” по тенис на маса за юноши до 19 години, Северна България.
В надпреварата в Горна Оряховица участваха 50 таланти. На полуфинала Димитър сътвори обрат от 1:2 гейма и 0:3 в в четвъртия гейм срещу Симеон Спасов от “Лъки спорт” (София) и спечели с 3:2.
Във финалния мач срещу панагюреца Стоян Зайков, състезаващ се за СК “Корабостроител 92” (Варна) Стефанов показа отново класа и след като първо губеше с 0:2 гейма, успя да изравни до 2:2. В контрагейма Митко губеше със 7:9 , но след изключително борбена игра, показа характер и спечели гейма с 11:9 и крайната победа 3:2 гейма.
Във финалния турнир от СКТМ „Комфорт“ участва и Александър Димитров, който завърши на 6-о място. За квалификации се класираха Борис Димитров (11-о място), Александър Димитров (12-о място) и Павел Еленов (13-то място).
За втори финален етап се класират първите 10 състезатели в крайното класиране от Северна България и 10 от Южна България, като списъкът се допълва от още 4 състезатели (квалификанти). Така общо 24 състезатели от цялата страна ще премерят сили за “Купа България“ след Нова година.

Print Friendly, PDF & Email