01.10.2023

Димитър Славков спечели втория ITL Challenger във Варна

Димитър Славков спечели първият си турнир от сериите Чалинджър на ИТЛ във Варна, след като на финала се наложи над водача в класирането Владимир Влайков с 6:3 6:1 за час и половина игра. През целия турнир Славков игра на високото си ниво, като се опита да се реабилитира за ранното му отпадане преди месец. Големият характер, който показа, и класата му, се оказаха решаващи за крайния успех.
„Беше невероятен турнир. След ранното ми отпадане преди месец исках този път да покажа повече. На финала знаех, че ще бъде трудно срещу Влади, но се опитвах да следвам плана си и да играя по-концентрирано. Успях и заслужено спечелих, щастлив съм“, каза Митко след успеха.
Това бе 1-ва титла в категорията „Challenger 125“ за него, като спечелените точки го изкачват до второто място във временното класиране за град Варна, на 65точки от водача Владимир Валйков. Финалистите получиха ваучери на обща стойност 300лв, а за всеки участник в лигата има осигурена тениска. Наградите са осигурени благодарение на спонсорите на събитието.
Турнирите ITL Challenger са за всеки, който иска да предизвиква и изпробва себе си, да предизвиква и побеждава опонентите си, но и да бъде предизвикван и провокиран да разширява границите на възможностите си. За включването в ITL Challenger няма ограничения нито във възрастта, нито в нивото на умения, всеки е добре дошъл в мрежата. Единствено желанието е важно. Освен това участниците могат сами да избират кога и къде да играят своите срещи.
В същото време продължават квалификациите за третото издание в град Варна.

Print Friendly, PDF & Email