28.02.2020

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Десетки задържани и глобени при мащабна полицейска операция

Проверени са 387 лица, 53 души от активния криминален контингент, 9 заведения, 286 автомобила с 387 водачи и пътници в тях. Установен е обявен за общодържавно издирване обвиняем
Специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и нарушенията по Закона за движение по пътищата, която беше проведена под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич вчера, е изпълнила поставените цели, обявиха на брифинг изпълняващият функциите на окръжен прокурор Златко Тодоров, Явор Колев, заместник-директор на ОД на МВР, Жулиян Минев, началник-сектор „Пътна полиция“ и Добромир Пеев, началник на Първо РУ на МВР.
От 7 часа сутринта до 22 часа на 6 февруари на територията на кварталите „Балик“, „Изгрев“ и „Иглика“ в Добрич са били проверени 387 лица, 53 души от активния криминален контингент и девет заведения. Установен е обявен за общодържавно издирване обвиняем.
17 обвиняеми, срещу които се водят по повече от две досъдебни производства, също са били обект на специализираната полицейска операци. За кражба на пари и вещи е било образувано досъдебно производство, като престъплението е било разкрито по време на операцията.
Образувани са и четири бързи производства за държане на наркотични вещества и за управление на МПС след употреба на наркотици. Задържани са 14 лица по Закона за МВР.
По време на специализираната полицейска операция по линия на Закона за движение по пътищата са проверени 286 автомобила с 387 водачи и пътници в тях. Двама водачи са управлявали след употреба на алкохол, а един е бил неправоспособен. На нарушителите са съставени 22 акта за установяване на административни нарушения.

На 4 февруари, около 16:15 часа при извършване на оперативно издирвателни мероприятия и процесуално-следствение действия, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД МВР-Добрич, извършват проверка на частен имот по ул. „Опълченска” в Добрич. В хода на проверката са установени и иззети по надлежния ред 5 200 къса цигари, без акцизен бандерол от марката “Drina”. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 77-годишен мъж.
На 6 февруари, около 16 часа в хода на специализираната полицейска операция по линия противодействие на битовата престъпност, е извършена проверка на 26-годишен мъж от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 4 грама, реагираща на марихуана. При последвалите опиративни мероприятия и претърсвания е извършена проверка на жилище по бул. „25-ти Септември” в Добрич, обитавано от 26-годишния мъж. В хода на проверката в апартамента е установена суха тревна маса с тегло 9 грама, и 12 сгъвки с марихуана, с общо тегло 11 грама. Задържан за 24 часа. Работата по установяване и документиране на престъпната му дейност продължава.