16.04.2024

Делото „Семерджиев“ тръгва другата седмица, свидетелите по него са 80

80 са свидетелите по делото за тежката катастрофа на бул. „Черни връх“ от 5 юли, при която загинаха две млади жени. 
Сред свидетелите има и полицейски служители, казаха на брифинг от прокуратурата. 
Сред разпитаните е и отстранената полицейска служителка Симона Радева, за която вече стана ясно, че е помогнала на Семерджиев да се качи със стълба до дома си, тъй като е забравил ключовете си в колата. Разпитан е ѝ нейният приятел, също полицейски служител, както и патрули от 7-о РПУ, които преди катастрофата са спирали Георги Семерджиев, който е шофирал след употреба на наркотици и с фалшива книжка. И той тогава отново успял да избяга.
„Няма проблем разпитаните по това дело да станат обвиняеми по разследването за полицейски чадър над 39-годишния мъж, по което прокуратурата също работи“, увери заместник-шефът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.
Делото „Семерджиев“ тръгва на 29 ноември, като доказателствата, събрани срещу него са, в 23 тома, а 23 вещи лица са работили по експертизите.
Ключова е била тази, която е направена, за да свърже Семерджиев с катастрофата, тъй като той напуска местопрестъплението – става дума за ДНК-експертиза, която го свързва директно. ДНК от двете млади жени е открита по мъжа също, тъй като той е пипнал колата си, след като е напуснал автомобила.
Най-тежкото наказание, за което ще отговаря Семерджиев, е за причиняване на смърт на двете млади момичета. Наказанието, предвидено в закона, е 20 години затвор.

Print Friendly, PDF & Email