07.07.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Два сектора в ОДМВР-Шумен с ново работно време от юни

Служителите в сектор „Пътна Полиция“ при ОДМВР- Шумен имат ново работно време от началото на юни – от 08:00 до 18:30 часа без обедна почивка до края на август. То се въвежда, за да се създаде по-гъвкава и ефективна организация при обслужване на граждани в звената за издаване на свидетелства за управление на моторни превозни средства, административно-наказателна дейност, регистрация, пререгистрация на мпс и други административни услуги, съобщиха от полицията.
Работното време на сектор Български документи за самоличност /БДС/ също е от 08:00 до 18:30 часа всеки делничен ден. Досега гишетата работиха от 08:30 до 17:30 часа.
От началото на месец юни до края на август изтича валидността на 2420 лични карти, 4774 задгранични паспорти и на 1625 свидетелства за управление на моторни превозни средства.
Удълженото работно време в двата сектора е за улеснение на гражданите поради големия брой изтичащи документи. Работното време на БДС ще бъде до тогава, докато има необходимост от това.
От ОДМВР-Шумен напомнят, че заявление за подмяна на документи за самоличност може да се подава и преди да изтече срокът на валидността им. Жителите на област Шумен могат да подават заявления на територията на всяко РУ. В районните управления на едно гише могат да се подават заявления за смяна на лична карта, паспорт и шофьорска книжка, като единственото условие е поръчката да бъде обикновена. Граждани, които притежават валиден електронен подпис имат възможност да подават заявления за подмяна на документи онлайн на адрес https://e-uslugi.mvr.bg
От 1 септември 2021 година заявление за издаване на свидетелство за управление на моторно превозно средство чрез обикновена услуга може да се подава и в сектор БДС при ОДМВР- Шумен, ако водачът няма нарушения.

Print Friendly, PDF & Email