19.09.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Двама загинаха, 7 са в критично състояние след тежка влакова катастрофа в Чехия


Двама души загинаха, седем са в критично състояние, а още 31 са с наранявания след катастрофа на два пътнически влака близо до град Домажлице в Западна Чехия, предаде вчера Ройтерс, като се позова на чешката осведомителна агенция ЧТК.
Четирима души със сериозни наранявания са откарани с хеликоптер до местни болници, а други седем с по-леки наранявания са транспортирани в западния чешки град Домажлице, съобщава регионалната спасителна служба.
В съобщение в Туитър чешкият транспортен министър Карел Хавличек разказа, че бързият влак от Мюнхен до Прага не се е съобразил със знака „Стоп“ и се е ударил в пътнически влак.
Чешката телевизия разпространи кадри от катастрофата, на които се вижда смакчаната кабина на машиниста на бързия влак, както и предната част на местния пътнически влак.
Според ТАСС двете жертви на катастрофата са двамата машинисти.
Агенция ЧТК съобщава, че в спасяването на пострадалите са участвали четири хеликоптера, предаде Ройтерс. Командирът на местната противопожарна служба каза пред чешката телевизия, че спасители все още издирват един изчезнал човек сред отломките.
Няма данни за пострадали български граждани при влаковата катастрофа, съобщиха от МВнР.

Print Friendly, PDF & Email