24.07.2024

Дарвин се покаял за еволюционната теория от отвъдното

Протоиерей Артемий Владимиров, духовник на Алексеевския ставропегиален манастир в Москва разказал в ефира на телевизия „Спас“ за разговора си с покойния учен Чарлз Дарлвин, погребан в Уестминстърското абатство в Лондон.
Свещеникът споделил спиритически опит и разказал: Попитах Дарвин: „Как си там, Чарлз? Какво ще кажеш сега, има ли междинни звена между видовете – между зебрата и жирафа?
А Дарвин му „отговорил“: „Отче, не се съблазнявай от моята теория, измислих тая хипотеза не от голям акъл и сега се разкайвам“, предава faktor.bg.
Владимиров заявил, че му е жал за англичаните и датчаните, защото са загубили „божествената благодат“.
„Ура, ние сме руснаци, това е такъв възторг и нека чрез телевизия „Спас“ да свидетелстваме за тържеството на православието в цялата Вселена“, казал той и призовал телевизията да предава на английски и китайски език.
През 2011 година Патриаршеското издателство с благословията на РПЦ преиздаде учебника по биология за 10 и 11 клас, в който теорията на еволюционизма се подлага на критика и предлага изучаването на идеята за божествената намеса.
През 2014 година протоиерей Всеволод Чаплин предположи, че Бог е създал живота на Земята чрез първичното вещество, намиращо се в недрата на кометата открита от Чурюмов и Герасименко и наречена на техните имена.

Print Friendly, PDF & Email