24.02.2024

„Дамски шивач“ е новата премиера на Драматичен театър Добрич

„ДАМСКИ ШИВАЧ“, комедия от Жорж Фейдо е новото заглавие на Драматичен театър „Йордан Йовков“ Добрич.

Тя е представена с много хумор, неочаквани обрати и много, много смях, в изпълнение на талантливите актьори от Добричкия театър – Владимир Трендафилов, Мария Гинкова, Мария Генова, Велизара Петкова, Татяна Христова, Крисимир Демиров, Стефан Сърчаджиев и Филип Янев.
Режисурата, сценичният вариант и музикалното оформление са дело на Костадин Бандутов, сценографското решение е в изпълнение на Димитър Митев.

Вижте какво сподели режисьорът пред камерата на Добруджанска трибуна:

Един лекар, на неопределена възраст, с добра репутация и още по – добра клиентела, със само шестмесечен съпружески стаж и млада, красива жена, решава да направи крачка встрани от приличния семеен живот, да излети за кратко от семейното гнездо, за да опита сладостите на извънбрачната любов!?
Ще му се отдаде ли тази възможност, ще може ли да изконсумира брачната изневяра или ще изпадне в една доста неприятна, пълна с изненади и неприятности ситуация, в която може да загуби не само евентуалната любовница, но и младата си жена, и репутацията си, и клиентелата си. Ще му се наложи да смени в крачка и професията си, да демонстрира неподозирани възможности и качества, да се пребори със съмненията на съпругата си, с властната си тъща, готова на всичко за да защити дъщеря си, да отбие атаките на бъдеща и минала любовници, да разсее подозренията на един рогоносец и да отпрати един натрапник!?

Print Friendly, PDF & Email