19.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Градският етап на пл. „България“ отново в програмата на рали „Стари столици“ 2021


Атрактивният градски етап на кръговото на пл. „България“ в Шумен влиза отново в програмата на рали „Стари столици“ 2021 г. Затвореното трасе бе включено за първи път в ралито през 2016 г. и предизвика огромен интерес.
Другата новост около традиционната автомобилна надпревара е, че щабът на ралито, стартът, финалът и сервизният парк ще бъдат в района на „Арена Шумен“.
Тази година рали „Стари столици“ ще има своето 51-во издание и ще се проведе на 9 и 10 октомври, като основен организатор е АСК „Шумен аутоспорт“ със съдействието на община Шумен.
Общо 10 скоростни етапа са включени в състезанието тази година. В първия ден пилотите ще карат пет отсечки – „Велики Преслав“, „Върбица“, „Кота1008“, „яз. Тича“ и пл. „България“. За втория ден са предвидени етапите: „Пивовара“ 1 и 2, „Лозево“ 1 и 2 и „Валерий Великов“.
„Изготвили сме програмата за рали „Стари столици“. Тече организацията по състезанието и комуникацията с община Шумен, Полиция, Пожарна и всички институции, които винаги са били ангажирани с провеждането на ралито. Съобразяваме надпреварата и с всички наложени мерки заради пандемията. Връщаме градския етап, като имаме едно наум, че заради ограниченията той може и да отпадне“, каза за ШУМ.БГ Савко Панайотов, един от дългогодишните организатори на рали „Стари столици“.
Заявки за участие в 51-то рали „Стари столици“ вече се приемат, като крайният срок е 5 октомври. Програмата предвижда официалното откриване на ралито и церемониалният старт да са на 9 октомври, събота от 12:45 пред зала „Арена Шумен“. Отново там в неделя, 10 октомври от 15:30 ч. ще се състои церемонията по награждаването на победителите.

Print Friendly, PDF & Email