07.06.2023

.

Глутница кучета нападнаха и убиха 40-годишна жена в Долна Оряховица

Тя се прибирала рано сутринта от работа в общинската болница в Горна Оряховица, когато била нахапана до смърт от четириногите

40-годишна жена е била нападната и убита от глутница кучета вчера сутринта в Долна Оряховица. Открити са три от животните. Води се разследване, което е приоритетно, посочиха от Великотърновската окръжна прокуратура.

Инцидентът е станал в покрайнините на Долна Оряховица, когато кучетата нападнали жената, която се е прибирала от работа в общинската болница в Горна Оряховица, където е била санитарка.

Най-вероятно кучетата са нападнали жената сутринта към 7 часа, заяви говорителят на ОД МВР във Велико Търново Мариана Христова:

„Предполага се, че са я нападнали кучета. 83-ти набор е жената. Текат процесуално-следствени действия там. Окръжна прокуратура е ангажирана със случая“.

„Била е нощна смяна. Дали е била нещо преуморена, че пада? Кучетата започват да я разкъсват.“

„Тя се пази, горката. Ей там пръчката е хвърлена“.

Нападната от кучетата жена е починала на място.

Глутницата е отглеждана в заграждение в двора на частен имот. Животните се водят бездомни, посочи кметът на Долна Оряховица Йордан Байчев:

„Регистрирани няма в никакъв случай толкова кучета. Мисля, че вече не живее тук собственикът на тази къща“, казва кметът.

По неофициална информация стопанинът на къщата е в затвора. Не е ясно как животните са излезли от заграждението и са нападнали жената.

От Окръжната прокуратура във Велико Търново съобщиха, че три от кучетата, по които има кървави следи, са под постоянен полицейски надзор. Започнато е досъдебно производство, разпитани са свидетели, назначени са експертизи, както и други неотложни действия по разследването.

Кучетата са агресивни. Местните хора казват, че многократно са подавали сигнали.

„Не един път, много пъти – никакви мерки не са взети. Те са безстопанствени. Минавам нататък, връщам се, срещу мен са три-четири кучета“.

От полицията и прокуратурата не съобщават има ли задържан и повдигнато ли е обвинение.

Print Friendly, PDF & Email