22.02.2024

Главният прокурор Гешев заяви, че „МВР се намира в будна кома“

Главният прокурор Иван Гешев обвини политическите партии, гласували за закриването на спецпрокуратура и бившия вътрешен министър Бойко Рашков за бума на престъпността. Това стана в кулоарите на форум за пътната безопасност, организиран в резиденция „Бояна“ от прокуратурата, съвместно с неправителствената организация Институт за пътна безопасност.
Според обвинител номер едно „МВР се намира в будна кома“: „Това систематично, целенасочено унищожаване на потенциала в МВР, целенасочената война със съдебната власт в интерес на лично его от някои предишни министри, ще берем тези плодове: наркотици масово навсякъде, убийства по пътищата, телефонни измами, битова престъпност. Пожелавам успех на господин Демерджиев. Изправен е пред почти невъзможна задача“.
Експерти и представители на институциите се обявиха за по-засилен контрол по пътищата и по-строги наказания за дрогирани и пияни шофьори. Предложенията са обобщени в документ, озаглавен „Пътна карта за развитие на безопасността на движението по пътищата в България 2023 – 2024 година“.

Print Friendly, PDF & Email