28.02.2024

ГЕРБ-Добрич, отново с партийна агитация на деца! Над закона ли са? (Снимки + Видео)

ГЕРБ-Добрич, продължават с безпрецедентната и напълно забранена със закон партийна агитация, използвайки деца. Нагло, присъстващите партийци са забранили на журналист да снима мероприятието, явно осъзнавайки нередността на действията си. Кандидатът за кмет на управляващата партия в Добрич – Надежда Петкова, пък спретна скандал по време на среща с потенциалните й избиратели, защото имало плакат на друг кандидат за кмет – настоящият Йордан Йорданов.

В неделния ден зам.-областният управител на Добрич – Красимир Николов, който е и кандидат за общински съветник в листата на ГЕРБ, заедно със съпартийци, е раздавал рекламни материали на партията си на деца. Малчуганите са получили раница с логото на ГЕРБ, химикали с логото на ГЕРБ и календарчета с логото на ГЕРБ.

Раздаването на агитационните партийни материали става по време на срещата на кандидата за ГЕРБ-Добрич, за кмет Надежда Петкова.
Присъстващите партийци забраняват на журналиста да снима случващото се, за да прикрият нередните си действия. Неадекватното вето е опит да бъде възпрепятстван журналиста да извърши действията си по служба. То не е оправдано и от елементарна житейска логика, тъй като случващото се е част от обществено събитие, на публично място.

На колегата е разяснено, че може да снима само, ако има разрешение от предизборния щаб на въпросната Надежда Петкова.
ГЕРБ-Добрич, вече скандализираха обществеността с откриването на предизборната си кампания. Част от участниците в мероприятието бяха невръстни деца. Часове по-късно кандидатът за кмет – Надежда Петкова – бивша зам.-кметица на скандалната Детелина Николова, превърна откриването на ремонтираната зала „Добротица“ в партийно мероприятие, като се наснима отново с дечица.

Припомняме, че според българското законодателство, е абсолютно забранено да се замесват деца в каквито и да е партийни изяви. Надежда Петкова и предизборният й щаб обаче, не показват да имат елементарна правна култура и нагло газят законите в държавата, по пътя към завземането на властта в Добрич. Нарушаването на законите в този случай при тях е абсолютен рецидив.

По-късно вчера кандидатът за кмет на ГЕРБ-Добрич, Надежда Петкова, спретва скандал на среща с живущите от улица „Максим Горки“. Срещата е част от предизборната й кампания. Госпожата обаче била силно възмутена, че в заведението, в което се провежда мероприятието има плакат на настоящия кмет Йордан Йорданов. Присъстващи на грозната сцена споделиха, че буквално са стресирани от прийомите на бившата зам.-кметица и настояща мераклийка за кметския стол. Същите недоумяват какво ли би било отношението към добричлии, ако стане кмет, след като сега си позволява подобни демонстрации с хора, от които очаква подкрепа.

Print Friendly, PDF & Email