28.02.2024

В Русе започна делото за жестокото убийство на аптекарката Еранухи Пехливанян

В Окръжния съд в Русе започна делото за убийството на аптекарката Еранухи Пехливанян, станало на 11 януари миналата година и отличаващо се с особена жестокост към жертвата.
Михаил Михов и Гарабед Веринян, обвинени за жестокото убийство на фармацевтката Еранухи Пехливанян, се изправиха за първи път днес пред състав на Окръжния съд в Русе.
На разпоредителното заседание съдът установи, че няма допуснати никакви нарушения на процесуалните правила на досъдебното производство, няма констатирани фактически грешки в обвинителния акт и делото ще започне да се разглежда по същество на 27 февруари.
Защитниците на обвинените за убийството се отказаха от разпит на осем от свидетелите, но показанията им ще бъдат прочетени в зала. На следващото съдебно заседание ще бъдат разпитани двама от свидетелите от обвинителния акт, както и трима свидетели, които са поискали защитниците. Ще бъдат приети и експертизите на всички вещи лица.
Убийството, което потресе с жестокостта си цялата общественост, е било предшествано от отвличане и грабеж. След последните изменения в Наказателно-процесуалния кодекс дори съкратено съдебно следствие с признание на фактите от обвинителния акт няма да доведе до замяна на най-тежките наказания – доживотен затвор.
„Процесуалното поведение на двамата след първите 24 часа е единият „топи“ другия и обратното“. Това каза адвокатът на семейството на жертвата Венцислав Великов и поясни, че всички суми, които бъдат присъдени на близките, ще бъдат дарени за благотворителност.

Print Friendly, PDF & Email