24.06.2024

В община Каварна школският звънец удари за 1068 ученици

Първокласниците в община Каварна тази година са 96. Учебната 2023/2024 година първо бе открита в основно училище “ Св. Св. Кирил и Методий“ в село Белгун, където има 54 ученици, от които 5 първокласници.
По традиция официалното начало на тържеството по случай откриването на новата учебна година в най-голямото училище на територията на общината – средно училище „Ст. Караджа“, бе дадено с посрещане знамето на училището, издигане на българския трибагреник и химна на Република България. Училищния праг тази година прекрачиха общо 530 ученици. Броят на първокласниците в средното училище е 45.
Основно учелище “Й. Йовков“ посрещна 307 ученици. Разпределени в две паралелки 47 първокласници за първи път станаха част от тържествената атмосфера по откриването на новата учебна година.
На добър час на всички свои възпитаници, учители и родители пожелаха и в професионалната земеделска гимназия „Тимирязев“. Общият брой ученици в професионалната гимназия е 177, осмокласниците сформират две паралелки в професиите „Администратор в хотелиерството“, „Фермер“ и „Техник-растениевъд“.
Откриването на първия учебен ден бе уважено от кмета Елена Балтаджиева, от представители на общинска администрация и директори на детски градини. ДТ

Print Friendly, PDF & Email