19.10.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

В Добричка област преброяването е на две трети

Дни преди края на националнното преброяване, в Добричка област са преброени 70 % от лицата, 72 % – от сградите, 75 % от жилищата към 4 октомври – съобщи Неделчо Василев, началник на отдел „Статистически изследвания”-Добрич. Преброяването в община Шабла е на 72 %,, в община Тервел – 73 %, в община Добрич – 78 %., в община Добричка – 62 % , в община Балчик – 64%, община Крушари – 90% .”Само едно село не е преброено” – каза Василев.
„От около 600 преброители в Добричка област са се отказали около 10-ина – по лични, здравословни причини, заради негативно отношение на гражданите. Или търсим нови преброители, или разпределяме районите на тези, които са приключили” – добави Василев.”Оказва се, че в толемите градове има нераздадени участъци, което за Добричка област не важи” – съобщи още той.
Преброителите са на граждански договор, получават възнаграждение по разценки – по 2,50 лв. на лице, по 1 лев на сграда, по 0,80 лв. за получен код от електронно преброяване и др.
От статистическото бюро в Добрич призовават тези, които не могат да се преброят  или нямат време да изчакат преброител, да  ползват услугите на служителите на бюрото на място – там ще ги обслужат.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email