09.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

В Балчик правят проверки по спазване на разпоредбите на Закона за авторското право

С проверки във Велико Търново, Варна и Балчик стартира традиционната лятна контролна кампания на Министерството на културата по спазването на разпоредбите на Закона за авторското право и сродните му права, съобщават от Министерството на културата.
Проверките се извършват от инспектори на дирекция „Авторско право и сродните му права“ и целят ограничаването на евентуалното неразрешено използване на закриляни обекти на авторското право и сродните му права в търговски, хранителни и развлекателни обекти, в които се извършва озвучаване с музика.
За провеждането на кампанията са уведомени и представителните организации на туристическия бизнес, които са насърчени да уведомят своите членове да уредят използването на музика чрез т.нар. „публично изпълнение“ с правоносителите.
Министерството на културата напомня, че в помощ на ползвателите на нашата интернет страницата е публикуван кратък информационен материал, озаглавен „Озвучаване на търговски обекти с музика“, който информира относно принципите и начините за законосъобразно използване на музика в търговската дейност.

Print Friendly, PDF & Email