25.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Второто издание на Седмица на спорта в град Генерал Тошево приковава вниманието на спортуващите

Между 9 и 17 май в град Генерал Тошево ще се проведе второто издание на Седмица на спорта. Инициативата, която Община Генерал Тошево организира, ще премине под наслов „Не на насилието, да на спорта“ и ще даде възможност за изява на любителите на шест вида спорт. Целта на организаторите е да бъдат обхванати активно спортуващи от всички възрастови групи – от деца в детските градини, през ученици до възрастни. Припомняме, че първото издание на Седмица на спорта се проведе през 2019 година и предизвика сериозен интерес сред жителите на нашата община, като тогава в различните спортни активности се включиха над 250 участници. Сега целта е те да бъдат двойно повече, а в рамките на десет дни град Генерал Тошево да се превърне в център на масовия спорт в региона.
Седмицата на спорта започва на 9 май (понеделник) с две традиционни за града надпревари – по стрийт баскет (с начален час – 16:00) и по тенис на маса за любители (с начален час – 17:30). Програмата и схемата на двата турнира ще бъдат съобразени според записаните участници и обявени преди началото на двубоите.
На 10 май (вторник) ще се проведе маратон за ученици (с начален час – 10:00). Трасето на маратона ще бъде ситуирано изцяло в Централния градски парк на Генерал Тошево. Стартът и финалът ще бъдат в началото на парка малко преди чешмичката, а целият маршрут ще бъде предварително очертан и обозначен. За най-малките участници той ще бъде с по-къса дължина, докато по-големите ще бягат на по-дълга дистанция. В същия ден е предвиден и демонстративен футболен двубой между институциите в града (с начален час – 18:00), който ще се проведе на малкото игрище в парка.
На 12 май (четвъртък) ще се проведе любимата игра на поколения българи „Бързи, смели, сръчни“ (с начален час – 17:30). Надпреварата ще бъде за деца от III и IV група на детските градини „Пролет“ и „Първи юни“ в града.
На 13 май (петък) ще се проведе още едно издание на играта „Бързи, смели, сръчни“ (с начален час – 13:30), този път за ученици от III и IV клас на СУ „Никола Й. Вапцаров“ и ОУ „Христо Смирненски“ в града. Игрите „Бързи, смели, сръчни“ и за деца от детските градини и за ученици, ще се проведат в Спортната зала на СУ „Никола Й. Вапцаров“.
На 14 май (събота) ще се проведе колоездачна обиколка (с начален час – 10:00). В първото издание на Седмица на спорта, колоездачната обиколка предизвика много сериозен интерес и беше сред топ-събитията на инициативата. Включиха се близо 50 велосипедисти, които изминаха трасето от град Генерал Тошево до село Люляково и обратно. Сега маршрутът ще бъде изцяло градски и напълно съобразен с всички мерки за безопасност на движението. Стартът ще бъде даден от края на ул. „Велко Ангелов“ в посока производствената база на фирма ,,Ловмийт енд Фиш ЕООД“ и от там наляво по обиколния път за края на квартал Пастир (и обратно).
На 17 май (вторник) е ученическият футболен турнир за различните възрастови групи (с начален час – 14:00), който ще се проведе на малкото игрище парка, а в същия ден Седмицата на спорта ще бъде закрита с волейболен двубой между младежите от Общински младежки съвет и представители на Общинска администрация (с начален час – 18:00).
Пълна програма на Седмица на спорта:
9 май – Стрий баскет – 16:00 часа;
9 май – Тенис на маса – 17:30 часа;
10 май – Маратон за ученици – 10:00 часа;
10 май – Демонстративен двубой по футбол между институциите – 18:00 часа;
12 май – „Бързи, смели, сръчни“ за деца от детските градини – 17:30 часа;
13 май – „Бързи, смели, сръчни“ за ученици – 13:30 часа;
14 май – Колоездачна обиколка – 10:00 часа;
17 май – Ученически турнир по футбол – 14:00 часа;
17 май – Волейболна среща между младежите от Общински младежки съвет и представители на Общинска администрация.
Заб. Съдействие и допълнителна информация за отделните спортни турнири може да получите на телефон 0888/56 52 56 и 0885/87 09 45.
Записванията за колоездачната обиколка са предварителни и задължителни – на телефон 0888/56 52 56.

Print Friendly, PDF & Email