15.07.2024

Втора победа за варненски в женската първа лига по баскетбол

Втора победа в женската първа лига по баскетбол записа отборът на „Шоутайм“. Варненки надиграха отборът на „Дунав“ Русе в мач, изиграл се в съботния ден.
Въпреки лошото време залата на Икономическия университет във Варна беше пълна и зрителите наблюдаваха равностоен мач до последните минути.
Срещата започна добре за „Шоутайм“, като след 8 минути игра водеха в резултата със 17:6. Русенки показаха характер и на полувремето се бяха върнали в мача – 32:28.
В третата част, момичетата на Кирил Петров показаха повече умения и спокойствие и се оттеглиха с 10 точки преднина преди последната част. В нея варненки изиграха по-хладнокръвно и грамотно указанията на треньора си и се поздравиха с победата при краен резултат 76:59.
За победителките най-полезна бе Юле Финткер, която записа дабъл-дабъл 17 точки и 10 борби. Адриана Балтанова бе близо до пободно постижение – 18 точки и 9 борби, а Даяна Дякова се отчете със 7 точки, 6 борби, 7 асистенции и 4 откраднати топки.
За отбора на „Дунав“ Русе много добре играха Кристана Маркова с 11 точки и 11 борби, най-резултатна беше Зорница Герасимова с 13 точки.
Варненки са пети във временното класиране с актив от 7 точки, докато „Дунав“ още търсят първа победа.
На 25 ноември на „Showtime Ladies“ предстои тежко гостуване срещу отбора на Монтана, а „Дунав“ ще пътува до София за да се изправи срещу „Локомотив“ на 24 ноември.
Доста по-леко мина срещата на „Шоутайм“ Б, които играха срещу младия отбор на „Стар баскет“, водени от Саша Топчов.
Срещата започна много силно за „Шоутайм“ и те поддържаха високо темпо през целия мач, като средната им успеваемост при стрелба беше 50 %, което доведе до високата им резултатност.
Всички състезатели на „Шоутайм“ се разписаха в срещата, като най-резултатни бяха Стоян Ганев (22т), Боян Тодоров (17т), Виктор Николов и Павел Раднев (12т) и Свилен Кунев (10т).
В следващия кръг „Шоутайм“ Б ще играят срещу „Черно море MK Lighting“, а „Стар баскет“ се изправят „МУ“ Варна. Срещите са на 25 ноември в залата на Икономически университет Варна. Входът е безплатен.

Print Friendly, PDF & Email