23.05.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Всеки опит за диверсификация в енергетиката трябва да бъде подкрепен, каза президентът

Всеки опит за диверсификация в енергетиката трябва да бъде подкрепен, това заяви пред медиите при двудневното си посещение в Чехия президентът Румен Радев вчера.
По-рано стана ясно, че министър-председателят Кирил Петков е разговорял с държавния секретар Антъни Блинкен в Държавния департамент по тази тема.
„Не мога да коментирам тази сделка, преди да имам точните параметри за нея, но е много важно правителството да търси най-изгодните условия за България не само за цена, но и за устойчивост на доставките и възможност българският бизнес, Топлофикация и потребители да прогнозират своите разходи“, допълни той.
И призова „КЕВР и „Булгаргаз“ най-сетне да обявят цените, защото бизнесът, топлофикациите и хората работят в неизвестност.“
Програмата на Радев във втория ден от визитата му вчера започна с откриване на Чешко-български бизнес форум, в който участват и наши компании от секторите енергетика, машиностроене, отбрана, сигурност, както и хранително-вкусовата промишленост.
По-късно държавният глава се срещна и с българската общност в Прага. По официални данни в Чехия живеят около 17 хиляди българи.

Print Friendly, PDF & Email