09.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Връщат управлението на Морската градина в ръцете на държавата

Областният управител на Варна Благомир Коцев възнамерява да прекрати договора с община Варна за управление на морската градина, научи Moreto.net
Припомняме, по силата на договора, сключен преди 10 години (26 април 2012 г.) между държавата (Областна управа) и Община Варна, управлението на приморския парк премина в общински ръце.
С оглед на очевидното несправяне на Община Варна с тези задачи възнамерявам да предприема действия за прекратяване на този договор. Морската градина е не само най-голямата ценност на Варна, но и национално богатство. Тя трябва да бъде управлявана от своя собственик – българската държава. За да превърнем това в реалност, ще е необходимо да бъде осигурено финансиране от държавния бюджет, което да замени средствата, заделяни от бюджета на Община Варна. Ще потърся подкрепата на служебното правителство, както и на бъдещото редовно правителство, за да бъде осигурен подобен трансфер.
Това обяви областният управител Благомир Коцев.
Вярвам, че реални, умни и устойчиви решения за по-нататъшно ограничаване на движението на автомобили в Морската градина ще бъдат намерени – подготвил съм конкретни предложения как да се случи това. За да бъдат осъществени промените обаче, е необходима добра воля и грижа за обществения интерес. Хора, създали многогодишни съмнителни обвързаности и водени само от желание за партийно боричкане, трябва да отстъпят в името на съхраняването на парка, който е безценно достояние на гражданите на Варна.

Print Friendly, PDF & Email