27.05.2024

Вместо цветя на 15 септември ОУ „Й. Йовков“ – Каварна, призовава за помощ на дете

Ръководството, учителският колектив и непедагогическият персонал при ОУ„Йордан Йовков“, призовават всички ученици и родители на 16 септември 2019 г. да дарят предвидените за цветя средства в подкрепа на една благородна кауза – лечението на малкия Гого (Георги Валериев Великов).
За целта пред входа на училището ще бъде поставена специална кутия.
Нека първият учебен ден бъде не само празник на знанието, но и на милосърдието и добротата!
Припомняме, че Основно училище „Йордан Йовков“ вече тридесет и три години осигурява качествено образование, сигурност, развитие на заложбите и талантите на своите възпитаници.
Майката на детето е възпитаник на ОУ „Йордан Йовков“.
Малкият Гого се нуждае от помощ, за да проходи. Детето има шанс това да се случи след трансплантация на стволови клетки. Той е от Варна и е почти на две годинки. Заради диагнозата „Микроцефалия и епилепсия“ няма самостоятелен седеш и не може да ходи.
Лекари от чужди клиники са изчислили, че за постигане на максимален ефект ще са необходими най-малко три вливки. Сумата е непосилна за родителите му.
Преди 2 месеца те се обърнаха с молба в социалната мрежа, добри българи да им помогнат да съберат 66-70 000лв., необходими за лечението на малчугана.
Жестът на ръководството, учителският колектив и непедагогическият персонал при ОУ„Йордан Йовков“ за подпомагане на семейството, е повече от трогателен.

Print Friendly, PDF & Email