21.02.2024

„ВиК – Добрич“ АД с 0 точки от професионалната спартакиада

Отборите на съдебно отстранения от длъжност управител и член на борда на директорите Тодор Гикински нямат нито една победа в шесте дисциплини на 16-ата спортна надпревара, провела се в кк „Албена“
30 участници в отборите на „ВиК – Добрич“ АД, състезавали се в 16-ата спартакиада на водните дружества в България, приключиха с 0 точко в шесте дисциплини, установи в. „Добруджанска трибуна“.
Спортната надпревара се проведе в кк „Албена“ от 4 до 8 септември. Няма и нито един добричлия, който да е спечелил и индивидуална награда, сочи статистиката на спартакиадата.
В 16-ото издание участваха 29 отбора.Те мерели сили в дисциплините дартс, теглене на въже, мини футбол, тенис на маса, плажен волейбол и шахмат.
Добричлии са показали еднаква неуспеваемост както в силовите, така и в мисловните спортове.
Призьори с 96 точки са отборите на Варна, следвани от тези на Софийска вода и Стара Загора, съответно с 81 и 49 точки.
Припомняме, че ден, преди старта на 16-ата спартакиада на ВиК изпълнителният директор и член на борда на директорите Тодор Гикински беше отстранен с решение на Районен съд Добрич от длъжност, след обвинение за престъпление от общ характер.
До отстраняването се стигна след разследване на прокуратурата по сигнал на в. „Добруджанска трибуна“, което установи, че санданчанинът Тодор Гикински е ръководил лично работници на „Вик – Добрич“ АД, които са изградили незаконен бент на река Батова и с речната вода са захранвали чешмите на добруджанци с повърхностна, а не както е по закон – с изворна вода.
Незаконните действия на Тодор Гикински в Добрич са рецидив. Преди да бъде назначен за началник тук, той е отстранен от същата длъжност в Сандански, след като му е повдигнато обвинение за незаконно изграждане на тръбопровод в родното му село.
Както се казва – какъвто шефът – такива и спортните успехи на подчинените му, коментират добричлии.

Print Friendly, PDF & Email