23.07.2024

(ВИДЕО) Това ли е дъното!? Цветарки с апел да им купуваме умрелите гюрлюци, докато деца страдат и гинат!

Защо парите за цветя по повод първия учебен ден да се дават в помощ на болни деца? Този потресаващо нечовешки дебат върви из медии и в социалната мрежа. Обречен ли е опитът ни да възпитаме децата си в най-важното – да бъдат хора, за сметка на нечия лична печалба? Откога благородството е позорно?!

Преди дни работеща във фирма за цветя остро нападна добруджанци, които предлагат вместо цветя на 16-и септември, родителите да дарят сумата за болно дете. Злокобният призив „да спазваме традициите“ е за сметка на варненче, чиято майка е от Каварна. Направен часове, след като стана ясно, че педагозите и ръководството на ОУ „Йордан Йовков“ – Каварна, призовават парите, заделени за цветя на 16-ти септември да бъдат дадени за живота и здравето на малкия Георги Валериев Великов. Гого има шанс да проходи, ако бъде платена операция за присаждане на стволови клетки, категорични са лекарите.

Апелът на Марина Ръкова, нагло беше споделен в десетки групи в социалната мрежа. От профила на същата боркиня за традиции, става ясно, че самата тя работи в училище по цветарство, далеч от България – ако е написала истината.

Ропотът от страна на цветарките, които не се свенят да вдигат цените по всеки първи и последен учебен ден, задушница, 8-ми март, превръщайки ги в щастлива жътва на пари, не свърши до тук.

Някои застанаха пред камерите обидени, потресени и възмутени, че някой искал да се упражнява в човечност на техен гръб.

Че не можело така!

Нищо, че някои учители са заявили, че предпочитат възпитаниците им да помогнат на детенце, вместо да им носят умрели гюрлюци!

Децата догодина нямало да помнят защо не са подарили цветя на учителите на първия учебен ден!

Не бил това начинът!

Не можело да се ощетява цял бранш!

Не било справедливо!

Алъш-веришът трябва да продължи!

На госпожата, която разказва, че сама си гледа трите деца и, че ако на 16-ти септември не се купуват цветята й, ще се чуди как да ги храни, искам да кажа само това:

Дано никога не бъдете изправена пред избора дали да имате пари на първия учебен ден или да са Ви живи и здрави децата, и трите!

Аз лично няма да позволя безчовечността на когото и де е да определя съзнанието и постъпките на детето ми! А, как ще си харча моите пари, си е само мое лично право! Умници!

Калинка Пенчева

видео presstv

Print Friendly, PDF & Email