28.02.2024

(ВИДЕО) Красимир Кръстев аут от НФСБ, агитирал заради собствения си интерес да се гласува за Балтаджиева

Политическа партия Национален фронт за спасение на България сне политическото си доверие от неуспелия си кандидат за кмет на Каварна – Красимир Кръстев, заради агитацията му в полза на Елена Балтаджиева часове преди балотажа. Действието е оценено като извършено от неупълномощено лице от името на партията – без знанието и решението на Изпълнителния орган на НФСБ, единствено в полза на собствения му интерес.

„НФСБ снема доверието си от Красимир Кръстев – общинска съветник в Каварна, заради груба злоупотреба с доверието на избирателите, с цел постигане на лични облаги. Считано от 1 ноември 2019 г. лицето Красимир Кръстев не представлява политическа партия НФСБ.“, се казва в съобщението.

Припомняме, че часове по-рано досегашният председател на ОбС-Каварна, Красимир Кръстев направи две видеообръщения, в което от името на патриотичните сили призова всички да подкрепят гласоподаватели да подкрепят на балотажа Елена Балтаджиева, свързвана в града с хората на скандалния Живко Мартинов – „суджука“. Това е второто волеизлияние на Красимир Кръстев за подкрепата му към кандидатката на ВМРО за кмет. Второто е от името на „предприемачите и бизнесът в Каварна“, настоява да се гласува за Балтаджиева.

Няма данни за други „предприемачи и бизнесът в Каварна“ да знаят за „решението си да подкрепят Балтаджиева“. Във видеото Красимир Кръстев е съвсем сам, няма и други бизнесмени, няма и документ, удостоверяващ решението им за подкрепа.

Красимир Кръстев е вторият след досегашния кмет Нина Ставрева, който категорично се обяви против промяната в Каварна. Двамата се опитват да влияят на волята на избирателите за кого да гласуват на балотажа, след като самите те се провалиха като кандидати за кмет. В действията на досегашните управници на Каварна мнозина съзират корист и нежелание в града да има промени, за да запазят до колкото могат властовите си статути.

Калинка Пенчева

Print Friendly, PDF & Email