28.05.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Взрив унищожи дома на семейство в пловдивско навръх Великден

Два взрива станаха в Пловдив за броени часове. Фризьорски салон в Пловдив осъмна взривен и почти напълно унищожен вчера, съобщават от БНТ. От полицията все още няма официална информация дали става дума за умишлен палеж.
Обектът се намира на улица „Босилек“ и сигналът за инцидента е подаден от хора, които живеят в блоковете отсреща. Те са се събудили от силен взрив малко след 2 часа и са видели как пламъци обгръщат помещенията. По-късно са чули още няколко по-леки взрива.
Две пожарни коли са гасили огъня.
Собствениците, които разчистваха на място, все още не знаят каква е причината за инцидента и тепърва ще правят оценка на материалните щети, които са големи.
Силен взрив разруши къща в пловдиското село Брестовица. Вероятната причина за изнцидента е гръмнал бойлер, като по чудо няма пострадали.
„На един от най-светлите християнски празници, снощи, Господ беше с нас и спаси едно българско семейство! Разруши се къщата на Хари Велов в следствие на авария!“, написа жена от селото в местна фейсбук група.
Тя моли всички, които имат възможност, да помогнат на пострадалото семейство.
Хора от селото се обединяват, за да разчистят отломките. Те са готови да помогнат и с храна и вещи от първа необходимост за семейството, пише plovdiv24.bg.

Print Friendly, PDF & Email