24.02.2024

Вече има дата за Конгреса на БФС, УЕФА отложи обявяването на наказанието ни

Конгресът на БФС, който трябва да избере заместник на Борислав Михайлов, ще бъде на 4 април догодина, съобщи източник от футболната ни централа.
Михайлов подаде оставка след расисткия скандал и тежката загуба в мача срещу Англия в евроквалификациите.
Впоследствие премиерът Бойко Борисов обяви, че къса всякакви отношения с БФС до неговото оттегляне, припомня „24 часа“.
След това Михайлов призна, че вече му било дошло времето за оставката, и се оттегли.
Окончателното решение за датата на конгреса трябва да бъде взето от сегашния изпълком, който ще се събере в близките дни.
„Скай Спортс“ обяви, че според техен източник от УЕФА наказанието на България няма да бъде обявено след заседанието на дисциплинарната комисия, което бе в понеделник.
Неофициално се говореше за санкция от два мача на затворени врати и 80 000 франка глоба за БФС, след като двубоят срещу англичаните бе прекъснат на два пъти в София заради скандиранията на феновете.
Много организации, които се борят с расизма във футбола, обаче притискат евроцентралата да използва член 6.1, буква „о“ от дисциплинарния си правилник, който предвижда дисквалификация от евроквалификациите.
Въпреки че сме последни в групата, ние със сигурност ще участваме в плейофите за допълнителните 4 места на Евро 2020 заради доброто ни класиране в първото издание на Лигата на нациите.
Шансовете ни да вземем една от четирите квоти обаче са много малки, като всичко зависи от това в кой от потоците А и С ще попаднем след жребий между България, Румъния и Израел.
Източник: novsport.com

Print Friendly, PDF & Email