30.05.2024

Верижна катастрофа блокира движението по Околовръстното шосе на София

Верижна катастрофа, с участието на десет автомобила и два камиона, блокира напълно движението по Околовръстното шосе на София. Инцидентът е станал около 8:45 часа в понеделник в района на „Симеоновско шосе“, съобщиха от полицията.
Петима души са пострадали при инцидента. Трима от тях са откарани в болница, други двама са с леки наранявания и са прегледани на място.
Единият от пострадалите е шофьорът на камиона, който е с фрактура на крака и контузия на таза. Закаран е в болница „Св. Анна“. Шофьорът на една от колите е жена, която е с контузия на главата и в областта на шията, като е транспортирана в болница „Пирогов“ Друг пострадал – мъж, е с контузия на главата и също е транспортиран в „Пирогов“. Жена, с контузия на главата, и мъж в емоционален стрес са отказали хоспитализация.
Верижната катастрофа на Околовръстното в София предизвика километрично задръстване и хиляди изнервени шофьори в началото на работната седмица.
На мястото незабавно са изпратени екипи на пожарната и полицията, както и 3 линейки. Наложило се да бъдат рязани ламарини, за да бъде изваден един от шофьорите на камион.
„Докато чакам на светофара, видях огромен камион как лети към мен, но той блъсна друга кола, която закачи мен. Поне 11-12 коли участваха в катастрофата. Камионът предизвика тази катастрофа, караше доста бързо според мен. Шофьорът на камиона трудно го извадиха, видях около 3-4 ранени“, заяви един от участниците в катастрофата.

Print Friendly, PDF & Email