05.08.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Бюджетът на община Добрич за тази година беше приет онлайн

Общинският съвет прие на онлайн заседание бюджета на община град Добрич за 2021 година с 30 гласа „За“ и 4 – „Въздържали се“, Общата му фнансова рамка е 84 887 000 лева, от които 30 250 000 лева са местни приходи, а 54 640 000 лева са приходи от държавни дейности. Най–голям относителен дял на разходите е в сектор „Образование“.
„Стремили сме се бюджетът да бъде изцяло балансиран след това, което се случи през 2020 г. Не знаем какво ни чака през тази” – каза кметът Йордан Йорданов.
Съветникът от ГЕРБ и бивш кмет на Добрич Детелина Николова предложи бюджетът да бъде завишен в приходната част и тези средства да бъдат за ремонт на уличната мрежа, но предложението не беше прието.  
Общинският съвет прие и Програмата за капиталови разходи на община Добрич за 2021 г., която е 10,3 млн. лева..  Над 47 000 лева са заложени в Програмата за развитие на туризма, която също бе приета. Заплатата на кмета от 1 януари т.г., според решение на Общинския съвет, внесено с докладна записка от председателя Мая Димитрова, става 3550 лв. Беше приет и отчеъта за годишната програма на читалищата, както и предложението на групата съветници от БСП за откриване на процедура за създаване на фонд „Поддържане и ремонт на обекти недвижима общинска собственост“. Внесеното от съветниците на НФСБ предложение за даване на съгласие за изграждане на паметник на бойния летец кап. Димитър Списаревски беше оттеглено от вносителите., въпреки че в началото те обясниха, че искат принциипно съгласие от местния парламент за инииативата на НФСБ., след което ще се изгради инициативен комитет и ще започне кампания за събиране за събиране на средства. / ДТ

Print Friendly, PDF & Email