22.07.2024

БФС със сурова санкция за Венцислав Стефанов

За какво ме глобяват с 5000 лева? Просто казах истината, коментира изказването си по адрес на скандалния рефер-депутат от ГЕРБ
Президентът на „Славия“ Венцислав Стефанов е глобен сурово от дисциплинарната комисия на БФС. Санкцията му е 5000 лева заради нанесени „обиди в средствата за масова информация“, съобщи „Дневник“.
Това не е първото подобно провинение на Стефанов, който е член на изпълнителния комитет на футболния съюз. В началото на март „Славия“ беше глобен с 10 000 лева след изказване на президента си, че има директива „Левски“ да стане шампион.
Сега наказанието дойде след острите думи на Стефанов по адрес на съдията Стефан Апостолов, опорочил мача с „Лудогорец“ (0:0) в Разград. Президентът на белите заяви, че реферът „освен че не може да пише, явно и не вижда“. Впоследствие Апостолов беше отстранен от съдийството за неопределно време.
Босът на Славия – Венцеслав Стефанов естествено на остана безучастен след глобата, която по-рано днес отнесе от БФС заради гневното си изказване по адрес на съдията Стефан Апостолов. Ето какво каза той пред колегите от „Гонг“:
„Някаква си Илонка Джалева, чиято работа беше да посреща и изпраща Марк Бата, е писала до Дисциплинарната комисия. За какво ме глобяват с 5 000 лева? Просто казах истината. Да не би да съм излъгал? Този съдия е абсолютен некадърник. Нали помните какви дузпи даваше в Европа. Срам и позор! Докога ще ги търпим подобни некадърници? Докато такива хора са на работа в БФС, нищо добро не ни чака. Сигурен съм, че и от Лудогорец няма да реагират по-меко. На тях не им зачетоха 100% гол. Съдията опорочи мача, като ощети жестоко и двата отбора“.
„Двубоят беше хубав и можеше да завърши по всякакъв начин, но съдията се намеси и реши крайния изход. Разбрахме, че не може да чете, а сега и, че не може да свири. Ако не го познавахме, можеше да се помислим, че е участвал в черно тото. Това обаче не може да се случи, защото няма толкова акъл. Просто е некадърен. Искам да се обърна към Боби Михайлов и да го попитам защо глобяват хората, които си дават парите за футбола, за да може да съществуват хората от БФС? И то, при положение че казвам истината. Мен ме глобяват, а на некадърниците им се разминава. Кой ще понесе отговорността за мача в Разград? Това не може да продължава. Михайлов трябва да вземе мерки“.
Снимка LAP.bg

Print Friendly, PDF & Email