20.04.2024

БФС одобри 950 хил. лв. за ремонта на Ученическия стадион

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз /БФС/ одобри ремонта на Ученическия стадион “Цоньо Василев” в Шумен. Решението на футболната централа е да се отпуснат 950 хил. лв. за нова изкуствена настилка на стадиона и за осветление.
Средствата са от програми за партньорство между националните футболни федерации с ФИФА и УЕФА.
Засега не е ясно кога точно ще стартират ремонтните дейности.
Предстои Общинският съвет в Шумен да даде съгласие спортното съоръжение да се отдаде на концесия на БФС за 20 години, а след това футболният съюз ще го предостави за ползване и управление на община Шумен. След изтичане на срока на концесията стадионът ще си остане на общината.
“Стадионът трябва да е готов за новия футболен сезон. Добрата новина е, че ще се изгради и осветление. Надявам се Общински съвет да даде съгласие относно концесията и ремонтните работи да стартират”, каза за ШУМ.БГ кметът Христо Христов.
Преди да включат Ученическия стадион е програмата си за ремонти, експерти от БФС идваха в Шумен и се запознаха в детайли със състоянието на терена.
На работна среща в общината през декември миналата година представителите на футболните клубове избраха новата настилка на стадион “Цоньо Василев” да е изкуствена. Тогава бе съобщено, че става дума за ремонт в рамките на 600 хил. лв., като сумата е само за терен и ограда, без осветление.

Print Friendly, PDF & Email