20.04.2024

Броят на жертвите в Ивицата Газа надхвърли 25 000 души

Броят на жертвите в Ивицата Газа от началото на войната надхвърля 25 хиляди според статистиката на местните власти, предава АФП.

Групировката „Хамас“, която започна войната миналия октомври, издаде вчера документ, с който определи нападението от 7 октомври, когато бяха избити 1 200 души в Южен Израел, като „необходима стъпка“ за прекратяване на израелската окупация на палестинските земи. 

От „Хамас“ признаха, че са били допуснати „грешки“, но бяха категорични, че атаките по цивилни са станали по случайност.

Малко след това изявление израелският премиер Бенямин Нетаняху повтори решимостта си за „пълна победа“ над екстремистите. Според Нетаняху, в замяна на освобождаването на повече от 100 заложници „Хамас“ искат израелската армия да се оттегли от Газа, за да запази властта си, но при това положение никой няма да може да гарантира сигурността на израелските граждани.

Израелски бойни кораби са обстреляли тази сутрин град Газа и други райони райони в северната част на палестинския анклав, съобщава „Франс прес“.

Продължават боевете за южния град Хан Юнис.

Print Friendly, PDF & Email