20.04.2024

Борисов: Лакомията на ПП-ДБ няма да се допусне да продължи и след ротацията

Чисто технически на 6 и 7 март не можем да присъстваме на ротация, защото тогава е конгресът на ЕНП в Букурещ. Това заяви пред активисти на партията в Костенец лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

На форума ще присъстват той, Мария Габриел и български евродепутати от ЕНП и ще подкрепят Урсула фон дер Лайен за втори мандат начело на Европейската комисия. Това е конгрес с избори и трябва да гласуваме, обясни лидерът на ГЕРБ бъдещото си отсъствие.

Той бе категоричен, че България трябва да върви по своя път, да помага на Украйна и да бъде приета в Шенген. В същото време той отбеляза, че хората, които трябва да водят преговори (Мария Габриел и Николай Денков- бел.ред.), не могат да се засекат напоследък, защото често пътуват.

Ударно се сменят регулаторите, ПП-ДБ имат повечето областни управители и искат да вземат единственото министерство, което ГЕРБ има, продължи Борисов и запита какво да подписват с ПП-ДБ. Тези девет месеца не са били най-успешните за страната, но не са били и най-лошите, смята лидерът на ГЕРБ. Но ако след ротацията продължим по същия начин, това ще е катастрофа и за ГЕРБ, и за ПП-ДБ, убеден е Борисов и упрекна, че в момента ПП-ДБ говорили само за постове.

„С 16-17% одобрение ПП-ДБ имат всички министерства, две трети от областните управители, ударно сменят регулаторите и искат да вземат и единственото министерство, за което отговаря ГЕРБ. Те са като едно малко дете, което се тъпче и тъпче. Това е моята оценка за това управление“, заяви Бойко Борисов.

Print Friendly, PDF & Email