26.01.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Болницата в Каварна е в бедствена ситуация. Задълженията й надхвърлят 700 000 лв.

Преди месец персоналът й излезе на протест. Той беше оглавен от председателя на Общински съвет-Каварна г-н Йордан Стоянов.

Протестът беше излъчен по една от националните телевизии. По време на излъчването му, г-н Стоянов заяви, че ще поиска допълнително финансиране от Министерството на здравеопазването.

На 23.07.2020 г., министър Ананиев, малко преди да подаде оставката си отговаря на искането. Понеже такава молба е отправена и от г-н Стелиан Томов, председател на Сдружението ЗА ТУРИЗМА НА КАЛИАКРА, бившия министър отговаря и на него.

В писмото се уточнява, че Министерство на здравеопазването е превело 480 482 лв., 330 434 лв от Здравната каса и 150 048 лв. по Договор с Министерство на здравеопазването.

Като в заключение се препоръчва на общината да поеме своите ангажименти, включително и за финансовата дисциплина на болницата.

Това означава, че пари от министерството като допълнително финансиране няма да има.

Най-правилното е работещите в здравното заведение да знаят истината, в тази връзка остава да виси въпросът, защо от Община Каварна и по специално от Общински съвет-Каварна не оповестяват този отказ.

Добруджанска трибуна

Print Friendly, PDF & Email