31.05.2024

Бойко Рашков: Ще се явя в прокуратурата, когато Борисов каже за Мата Хари

„Ще се явя в прокуратурата, когато Бойко Борисов каже коя е Мата Хари, откъде са кюлчетата и пачките с евро и свързано ли е строителството на къщата в Барселона с него самия и с международна схема за пране на пари, както написа испанската полиция”. Това заяви бившият вътрешен министър Бойко Рашков, цитиран от БГНЕС.
“Тогава, когато се изясни пред българското общество коя е и Мата Хари, включително и да се разпита Васил Божков в Дубай чрез онлайн връзка дори на място там да бъде разпитан дали той ще потвърди в протокол на разпит дали е осигурявал милиони средства на Борисов, на неговия финансов министър и на пресаташето- Арнаудова, както заявяваше нееднократно самият Божков. Когато се изяснят всички тези неща много по-напред във времето ще е справедливо да ме чакат с призовка аз откъде съм знаел нещо за автомагистрала Хемус при положение, че всички факти за автомагистралата ги знаят тук народните представители. Знаят ги бившите министри на регионалното развитие – Нанков и Петя Аврамова и редица други високо поставени служители включително много близки строителни фирми до Борисов- около 15, които получиха по 1.2 млрд. авансово без да имаме в момента магистрала Хемус”, заяви още Рашков.
„След като се изяснят всички тези въпроси около ГЕРБ тогава прокуратурата ще може да търси отговор от един депутат, който очевидно им е много неудобен“, отсече Бойко Рашков.
По-рано от прокуратурата съобщиха, че са направили опит да връчат призовка на Бойко Рашков, но той категорично отказал да я приеме. 
Държавното обвинение викат Рашков на разпит във връзка с преписка за лотовете на автомагистрала „Хемус“.

Print Friendly, PDF & Email