26.02.2024

Бойко Борисов се обяви против продажбата на държавна земя

ГЕРБ има резерви към управителя на Здравната каса, затова настоява отговорностите да се насочат към здравния министър. Така лидерът на партията Бойко Борисов обясни защо депутатите от Здравната комисия на НС са отхвърлили бюджета за здравеопазване:
„Ние не сме против бюджета. Но има две неща в преходните и заключителни уредби, които ни смущават – първото е, че се забранява за 2024 година разкриването на нови болници, нови клинични пътеки.
И второто, което най-много ни смущава – че от принципала – министърът на здравеопазването, обществените поръчки, за които вече имаме много съмнения, разбира се, за онколекарства отиват директно в Касата. А имаме доста резерви, имахме, за шеф на касата. И затова искаме министърът да си носи пряката политическа отговорност.“
Здравната каса няма да остане без бюджет, ще го реши пленарната зала, допълни Борисов. Според него в последните дни финансовият министър Асен Василев е направил доста корекции в бюджета за догодина, а това дава гаранции, че той ще бъде приет.
Борисов се обяви срещу намерението за продажба на земеделска земя от Държавния поземлен фонд:
„До този момент на тази тема с нас не е разговаряно“, отбеляза лидерът на ГЕРБ, а на въпрос каква би била позицията им отговори:
„По принцип има земи, които не могат да се използват за нищо, това би могло да се разглежда. Но плодородни земи, земи, които са ни толкова важни за земеделието, не би трябвало да се разпродават“.
Критичното писмо на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски до премиера Николай Денков, той коментира така:
„Нека оставим тези две момчета да си спорят помежду си. Това, което лидерът на парламентарната група на ДПС и премиерът Денков имат като спор, си е тяхна работа, не е наша.“

Print Friendly, PDF & Email