19.04.2024

Бойко Борисов обеща 15 млн. лв. от държавата за чартъри

Премиерът беше на 50-ата годишнина на кк “Албена“ и знаково поздрави чакащата в масовката Детелина Николова, една от номинираните за кмет на Добрич от ГЕРБ

Държавата ще субсидира чартърни полети за стимулиране на туризма у нас. Аз ще дам 10 млн. лв. и Влади Горанов още 5 млн. лв. – и готово. Имам ангажимент към Варна и курорта „Албена“ – изграждането на автомагистрала „Хемус“, който трябва да изпълним на всяка цена. До 2021 г. вече ще се строи по цялото трасе, а част от отсечките ще са готови. Това го обещавам, защото в момента го правим. Очаквам от НСОРБ, Министерството на туризма и местните власти план как държавата може да подпомогне туризма със субсидиране на чартърни полети. Трябва обаче да има възможности за печалба. Няма смисъл данъкоплатците да дават и пак да сме на загуба.“
След като обеща държавните пари да се харчат за конкретен сегмент от частния бизнес, ген. Бойко Борисов преряза лентата на новата мултифункционална зала „Перуника хол“ в края на седмицата.
С ножицата в ръка той попита „има ли някой за подстригване“, след което покани шефа на КНБС – Пламен Димитров, председателят на борда на директорите на „Албена“ АД – Радосвет Радев и финансовият министър Владислав Горанов да прережат зелената лента. Парче от нея по традиция напъха в джоба на ризата си.
Още с пристигането си ген. Бойко Борисов поздрави групата от Добрич – областният управител Красимир Кирилов, председателят на ОбС – Иво Пенчев, който е и един от петимата номинирани за кмет на Добрич от ГЕРБ, както и другите четирима – зам.-областният управител Красимир Николов, общинският съветник Зорница Михайлова и Надежда Петкова.
В масовката, извън официалните гости на тържеството от Добрич, бе и Детелина Николова. Ген. Бойко Борисов знаково се ръкува със същата, отново номинирана за кмет на града от управляващата партия. Добричлии и до днес споменават не с добро Детелина Николова всеки път когато трябва да преминат през градския площад и пешеходната зона, „благодарейки й“ за некачествените материали и вложените милиони по времето, в което тя беше кмет. Пак лично нейна заслуга е днешното състояние на здравеопазването в областта. Заслугата й там е от времето, в което Детелина Николова беше областен управител и единствена в страната не възропта срещу орязването на леглата в здравните заведения, което доведе до изчезване на лекари от тях.
След презентацията на мултифункционалната зала „Перуника хол“, ген. Бойко Борисов по традиция отдели време за снимки с фенки.

Print Friendly, PDF & Email