19.04.2024

Блокират пътя Варна – Белослав заради спрения ток на Тубдиспансера

Носи се мълва сред хората, че към сградата на болницата, която е на брега на варненското езеро, има сериозни интереси, а планът бил тя да бъде превърната в хоспис или хотел
Жителите на село Константиново ще подкрепят обявения за 19 декември протест във връзка със спрения ток  в Тубдиспансера във Варна. Началото на блокадата е с начален час 10 днес. 
Протестиращите ще се съберат в понеделник пред сградата на стационара, намиращ се в местност „Амонал“, землище с. Звездица ( пътя Варна – Белослав, преди заведение „Тримата мускетари“). 
Като крайна мярка те са решени да блокират движението по пътя Белослав-Варна, за да се намери решение на проблемите им.
„Няколко души от селото работят в болницата. Носи се мълва сред хората, че в болницата има сериозни интереси и искат сградата да бъде взета за хоспис или хотел. Тя се намира на брега на езерото, в горска територия. От 10 месеца персоналът не е получавал заплати. Дано не се наложи някой близък да не се разболее“, коментира за Радио Варна Марин Урумов, председател на Инициативен комитет в с. Константиново. 
Около 200 души наброява Инициативният комитет в село Константиново. 
„Желанието на здравните работници е да бъдат чути от държавна и местна власт, и болницата бъде запазена. Надяваме се най-после да се намери някой, който да обърне внимание на проблемите им. А те, мисля, са Ви добре известни: задължения към „Енерго-про“-Варна в размер на няколко десетки хиляди лева, неполучавани месеци наред трудови възнаграждения на персонала, неефикасен мениджмънт и т.н.“, коментира Урумов. 
Тубдиспансерът във Варна има задължения към „Енерго Про“ в размер на 80 000 лв.

Print Friendly, PDF & Email