25.02.2024

Благотворителна инициатива „ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ“

На 29-ти септември /неделя/ 2019 г., в часовете от 9.00 ч. до 12.00 ч., в Градски парк „Свети Георги“ ще се проведе благотворителен маратон „ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ“. Идеята е, чрез спорт, да се събират средства за закупуване на книги в полза на гражданите на град Добрич. Организатори на проявата са Благотворителна общност „ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ ЗНАНИЕ“ – инициатор на спортни мероприятия с апел към хората да спортуват и чрез спорта да помагат за благотворителни каузи и Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич.

На благотворителната инициатива организаторите канят да се включат хора от всички възрасти, които да пробягат минимум една пълна обиколка от 400 метра в градския парк на Добрич. Всяка завършена обиколка от 400 м в парка се финансира с 1 лев от партньорите на инициативата. Така общата събрана сума ще е равна на броя обиколки, които са пробягали всички участници. Със събраните средства ще бъдат купени нови книги за читателите на Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич.

Такава инициатива се провежда вече три поредни години в град Силистра. До сега за три поредни години в инициативата са се включили 600 участника, които са пробягали 5571 обиколки и със събраните средства са закупени 345 нови книги.

Дата 29-ти септември, в часовете от 9.00 ч. до 12.00 ч., място на събитието – Градски парк „Свети Георги“ /срещу обществената тоалетна/.

Организаторите Ви канят да отидете, раздвижите, забавлявате, и да станете част от каузата!

Повече за събитието може да видите във Facebook

Print Friendly, PDF & Email