22.01.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Благодаря на Мартин Стоев, че ми гласува доверие


Волейболистът от националния отбор за юноши под 19 години Борис Начев даде специално интервю пред БНР. Състезателят на Черно море (Варна), който играе на поста център, говори за шампионата на планетата, началото с националния тим и във волейбола, както и за бъдещето си с фланелката на „моряците“.
Ето какво сподели той:
„Направихме много тежки мачове с Италия и Русия, съответно четвъртфинал и полуфинал. Спечелихме два тайбрека, може би бяхме малко изморени и физически, и психически. Не бяхме отпочинали достатъчно.“
„В мача с Полша имаше разлика, но ако го повторим, мисля, че ще има друг развой на събитията. На тях им се получаваше безспорно всичко в деня на двубоя, всеки един елемент им вървеше. Заслужено победиха.“
„Първата ми повиквателна беше миналата година по време на републиканското старша възраст – направих един-два силни мача. И треньорът след мача ме видя и каза: „Честито! Извикан си в националния отбор!“. Това беше – не е нещо „Уау“, разказва Борис.
„Играя волейбол от 6-7 години. В Черно море съм научил повечето неща, които знам.“ каза още младият волейболист.
„За първи път бях на такова първенство. Беше нещо ново за мен, организацията бе на топ ниво. Срещаш се с най-добрите свои връстници, черпиш безценен опит“, споделя Начев.
„Иранците ни превъзхождат във физически план. Физически са над другите отбори, технически не мисля, че са нещо особено“.
„Като по-малък съм играл баскетбол, но въобще не ми хареса. Когато тръгнах на волейбол, разбрах, че с това ще се занимавам“, категоричен е Борис.
„Много съм благодарен и на двамата треньори (б.р. Мартин Стоев и Юлиан Тупанков) за това, че са ми гласували доверие. Научили са ме на всичко, което знам. Видял съм само хубаво и от двамата“, продължава състезателят на „моряците“.
„Играл съм тенис, пробвал съм и плуване, баскетбол. Баща ми искаше да спортувам нещо и, като влязох в залата, разбрах, че искам да се занимавам с волейбол.“
„Имало е запитвания и от други отбори, но съм верен на Черно море и със сигурност ще остана тук тази година.““Не мога да кажа какво предстои, защото зависи от мен. Както си го направя, така ще стане. Ако правя усилия да продължа да се развивам, ми предстои светло бъдеще. Ако не дай си Боже, стане нещо и се контузя, или спра да се занимавам по други причини, няма да е така. Съдбата ще покаже“, заяви още младият национал.
„Догодина ще има европейско първенство, за нашата възраст. Надяваме се да имаме шанс да си го върнем там на поляците. В първенството при старшата ще се борим за титлата, с мъжкия отбор да спечелим Висшата лига и да вземем промоция за Суперлигата“, завърши Начев.

Print Friendly, PDF & Email