20.06.2024

Безпрецедентно ВМРО-Добрич, гласуваха с БСП и ДПС

По волята на „революционерите“ председател на ОбС-Добрич, стана областният председател на БСП в Добруджа Мая Димитрова. Очаква се отстраняването на областния управител Красимир Кирилов заради действията му по време на предизборната му кампания и непосредствено след нея

Безпрецедентно съглашателство между Движение България на гражданите, Вътрешна македоно-одринска революционна организация, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи в Добрич, определи за председател на Общинския съвет областния председател на БСП-Добрич, Мая Димитрова.

Гласуваш за Данчо, получав Мая – шегуват се добричлии.

Най-парадоксалното е не, че коалиционният партньор на ГЕРБ – ВМРО, което управлява държавата е подкрепило социалистката Мая, а че „войводите“ гласуваха наравно с ДПС, с което иначе „много се борят“, показват резултатите от вота. Същите знаково загърбиха „събрата“ си от НФСБ – Милко Пенчев, в името на червената другарка.

Другият „принципен“ партиец е Нивелин Радичков , който не спира да се бие в гърдите, че е върл демократ и основател на СДС в Добрич. Той също е гласувал за другарката – партиен враг.

На НФСБ и ГЕРБ в мини парламента, номинирала за председател Милко Пенчев, не достигнаха гласове да надвие чисто новата „принципна“ коалиция.

Всички групи имаха предварителни решения, където беше указано кой как ще гласува, коментират съветници, потресени от оказалата се силна „обединителна фигура по интереси“ Мая Димитрова.

Всеки, който е решил, че ще загърби националната политика за сметка на лични интереси от партийната му позиция, ще бъде наказан, категорични са местни фактори.

Първите в тази роля ще бъдат областният управител Красимир Кирилов и депутатът от ВМРО – Йордан Йорданов.

Изборните резултати от първи тур показват, че ВМРО в Добрич има 1000 гласа.

Едва 150 гласа от тях са прибавени към кандидатката на ГЕРБ Надежда Петкова, която беше на балотаж с вече спечелилия втори мандат Йордан Йорданов. Това според местната структура на управляващата партия е ясен знак, че ВМРО са подкрепили настоящия кмет. Така нарушили политиката на национално и на местно ниво след резонните очаквания да са заедно на изборите, както са в управлението.

Аналогична е ситуацията в Балчик, където ВМРО и ГЕРБ бяха заедно. Вече е ясно, че македоно-одринските революционери в Добричко са проспали този вот в полза на коалиционния кандидат.

Вестник „Добруджанска трибуна“ писа за сигнал, депозиран включително и до областния управител Красимир Кирилов, че в Балчик има около 1300 души, регистрирани незаконно специално за вота в подкрепа на кмета Николай Апостолов. Няма данни областният управител да е направил каквото и да е по този казус. В Каварна обаче, същият „буквално се раздаде“ като обикаля по нощите, в деня за размисъл и в изборния ден общината, включително и ромската махала. Същият не отрича, че е правел това в опит да попречи на кандидата на ГЕРБ и да помогне на кандидата отскорошната ВМРО – Елена Балтаджиева. Последната от години е приближена на скандалните „суджуци“ и персонално на официалния парламентарен съветник на Живко Мартинов – Валентин Николов Цуци. Какво точно е правел в ромската махала, в полицията и в района Красимир Кирилов се изяснява от прокурорска проверка. Тя е разпоредена от същия дежурен прокурор в Каварна, който отказа да образува досъдебни производства срещу двама купувачи на гласове в полза на Балтаджиева в деня на изборите.

В момента в Каварна бизнесът има забрана да работи с местен търговец на риба, защото помагал на ГЕРБ в предизборната кампания. Твърди се, че местният дерибей Цуци се заканил да изхвърли от ресторанта на Калиакра и знаковия „Сол и пипер“ в Балчик наемателите, защото работели за ГЕРБ на изборите.

Същият сега е „силен“ защото кмет стана една от неговите „състезателни кобили“ Елена Балтаджиева, коментират хората в Каварна.

Какъв партиен интерес свърза „суждуците“ с ВМРО към момента е пълна мистерия.

Print Friendly, PDF & Email