31.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Балетна Формация “MY DANCE” отново с отличилия

На 30.04 и 1.05 в гр. Велико Търново се проведе Национален Фестивал по мажоретни дисциплини „Търновска перла“. 63 деца от “MY DANCE” взеха участие в три възрастови групи. Децата се представиха с 12 танца и всичките 12 танца бяха класирани.
Танците в категория помпом бяха подготвени само за месец и половина, но амбициозността и труда на децата даде отлични резултати.
Първо място за соло Никол Тодорова
Трето място за соло Весела Ганчева
Трето място за соло Полина Василева
Първо място за дуо Полина Василева и Никол Тодорова
Трето място за голяма група бебе кадети 1
Първо място за голяма група бебе кадети 2
Първо място за голяма група кадети
Първо място за голяма група сеньори
Четири от танците от предстоящия спектакъл „Хари Потър и стаята на тайните“ също бяха представени и отличени.
Първо място за голяма група шоу бебе кадети 2 за танца „Мандрагори“
Второ място за голяма група шоу бебе кадети 1 за танца „Коледа в Хогуортс“
Второ място за голяма група шоу кадети за танца „Корнуолски феи“
Второ място за голяма група шоу сеньори за танца „Магическо дуелиране“
За най-атрактивен танцьор в джуниъри беше избрана Елизабет Желева от БФ “MY DANCE”
Специалната награда Купата на Община Велико Търново неочаквано изненада децата минути преди закриването на събитието.
Национален фестивал „Търновска Перла“ и национален шампионат „Златен помпон“ са трамплин към Световни и Европейски шампионати, Български Чърлидинг Съюз и Българска Мажоретна Асоциация помагат в подготовката на българските отбори като организират семинари, съдействат в организационни дейности. Също така подбира и сформира национален отбор на България за участие в Олимпийските игри 2028 в САЩ, Лос Анджелис.
Ден преди заминаването на БФ “MY DANCE” излязоха и резултатите от онлайн конкурс „Слънцето е в нас“. Там бяха отличени два от танците от миналогодишния спектакъл „Хари Потър и философския камък“ – трето място за танца „Дяволска примка“ и специална награда за танца „Ключове“.
Момичетата продължават подготовката си за още четири конкурса, в които са планували да вземат участие до края на лятната ваканция, както и за предстоящия спектакъл в ДТ „Йордан Йовков“ на 18.05 – „Хари Потър и стаята на тайните“.
След отпадането на противоепидемичните мерки БФ “MY DANCE” подновява приема в групите си като в групите бебе кадети и кадети приема начинаещи деца, но поради ограниченото време в групите на джуниъри и сеньори се приемат момичета с танцова или поне спортна подготовка.
Бих желала да използвам момента да се обърна към жителите на град Добрич, фирмите и разбира се всеки желаещ! Във времената, в които в живеем става все по-трудно на всеки от нас. Всяка изява на момичетата от БФ “MY DANCE” коства не малка сума на техните семейства. Ще се радваме на вашата финансова подкрепа. Нека не забравяме, че всичко което правим е за нашите деца и нашия град Добрич.

Print Friendly, PDF & Email