07.12.2023

Ахмед Доган оглави пак ДПС, Карадайъ подаде оставка като председател

Делян Пеевски остава единствен председател на парламентарната група на ДПС. Това сочи справка в сайта на НС

Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на ДПС. Почетният председател Ахмед Доган поема оперативното ръководство на партията до провеждането на Национална конференция, това съобщиха официално от пресцентъра им и допълниха, че това се е случило на заседание на Централното оперативно бюро.

От 16 октомври депутатът Делян Пеевски е съпредседател на парламентарната група на ДПС. Той делеше поста с Мустафа Карадайъ.

На 7-ия Национален конгрес на ДПС през 2009 г. Карадайъ бе избран за член на Централния съвет на партията и след това за секретар на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС от Централния съвет по предложение на председателя на партията Ахмед Доган. Като секретар на ЦОБ Карадайъ работи два мандата.

На 24 декември 2015 г. Мустафа Карадайъ бе избран за съпредседател на ДПС, а четири месеца по-късно – на 24 април 2016 г. на Национална конференция на ДПС и за председател на ДПС. На проведената на 12 декември 2020 г. нова конференция на партията той е преизбран за председател.

Карадайъ е председател на парламентарната група на ДПС в 43-то и 44-то Народно събрание. Като народен представител е избиран в 42-то, 43-то и 44-то НС.

Делян Пеевски остава единствен председател на парламентарната група на ДПС. Това сочи справка в сайта на НС. От пресцентъра на парламента потвърдиха, че има внесено писмо до председателя на Народното събрание Росен Желязков, с което го уведомяват, че народните представители от ПГ на ДПС са взели решение за промяна в ръководството на групата и избиране на председател на ПГ на ДПС на проведено заседание на 8 ноември т.г.

Print Friendly, PDF & Email