28.02.2024

Арестът за корупция в Община Тутракан стигал до кандидат-кмет на Каварна

Зловонието на корупцията се разнесе тези дни от община Тутракан. Арестуваха с подкуп на работното му място най-главния данъчен в общината. Хората говорят, че вонята се виела към горните етажи на сградата на ул. „Трансмариска“ 31. Спряга се и името на зам.-кметица, която е кандидат за кмет на Каварна, съобщи Прокуратурата на РБългария.

Това се случва в момент в който общината има задължения от 3,4 млн. лева, при собствени годишни приходи около 3 млн. лева.Закъсалата финансово болница в Тутракан има неплатени публични задължения в размер на 4.7 млн. лева и е пред фалит. Защото за миналата година общината е помогнала на собствената си болница с едва с 10 000 лева, а е дала стотици хиляди лева за „Джулай Морнинг“ и фестивала „Огненият Дунав“!

Болницата затъва все по-дълбоко и дълбоко при управлението на д-р Димитър Стефанов и Елена Балтаджиева. Балтаджиева е известна с близките си отношения с Цонко Цонев, организатор на фестивала. Тя беше част от ръководния му екип в община Каварна.

елена балтаджиева

Сега Балтаджиева се е устремила да седне на кметското място там и да харчи едни милиони по европроекти.

„2-3 проектчета по 5 хиляди…“, както наскоро казва тя в свое интервю, от което се разбира още, че за г-жа Балтаджиева 3-4-5 млн. нямат никакво значение.

Всъщност политическите партии бързо се осъзнават и започват да се отдръпват от подкрепените до сега от тях кандидат-кметове.

1
2

Това се случи с Красимир Кръстев, от които НФСБ сне доверието си, заради подкрепата си за Елена Балтаджиева. НФСБ счита това за груба злоупотреба с доверието на избирателите и директно обвинява Кръстев в „лични облаги“, това се казва в официално съобщение на партията.

4

Вчера в социалните мрежи се появи негово видео обръщение в което призовава да се гласува за г-жа Балтаджиева.

Потърсен за коментар Кръстев не отрече, че е изгубил подкрепата на партията си. Тук е Каварна, ние си решаваме, каза той пред репортер на медията. Според него само Балтаджиева можела да защити интереса на местните патриоти от бизнеса.

В държавата да си правят каквото решат, каза Кръстев в отговор на въпрос, как ще коментира, че НФСБ и ГЕРБ са в коалиция, а той работи неформално за БСП. И в тази си позиция сам се пазари за „златен пръст“ в общинския съвет  на Каварна.

Сега хората споделят, че се надяват г-жа Балтаджиева да си тръгне, но с притеснения добавят, че други граждани ще пострадат от нейната некомпетентност в харченото и усвояването на европейски пари.

Print Friendly, PDF & Email