22.07.2024

Александър Йорданов: Пред ЕС изтъкнахме престъпната окупация на СССР и антихуманния 9-ти септември

„Вчера, на първото официално заседание на Политическата асамблея на Европейската народна партия, от името на евродепутатите от ПП ГЕРБ и СДС, г-н Андрей Ковачев изтъкна престъпният характер на съветската окупация на Царство България през 1944 г. и жестоките последици от осъществения на 9-ти септември 1944 г. държавен преврат, поставил началото на антихуманен и антидемократичен режим. Близо 200 участници в Асамблеята научиха истината за този трагичен български ден.“

Това написа в социалната мрежа евродепутатът Александър Йорданов. Варненецът бе част от листата на ГЕРБ, след като управляващите сключиха коалиционно споразумение със СДС за общо явяване на изборите за депутати в Европейския парламент.

И още:

„На първото заседание на Асамблеята членове на националните партийни делегации информираха за основните проблеми в техните държави. Чест прави на г-н Ковачев, че информира колегите ни за странното решение на партия Движение «България на гражданите», членка на ЕНП, да подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София на предстоящите на 27 октомври у нас местни избори.

Опитите тази кандидатура да се облече с «нови дрехи» като «гражданска», каквото заявление, чета сега, са направили от партията ДБГ, няма нищо общо с ценностите на ЕНП. Мая Манолова е кандидатът на БСП за кмет на София, така както Румен Радев бе кандидатът на БСП за президент на България. Пред членовете на ЕНП решетникови номера не минават.

Стана известно също така, че председателят на СДС Румен Христов намира за недопустимо партия от семейството на ЕНП, да подкрепя социалистически кандидат за кмет. Споделих това му виждане с президента на ЕНП г-н Жозеф Дол, който се съгласи, че всяко клинкане наляво на партия членка на ЕНП, особено при избори за кмет на столичен град, е непочтено.

Известно е, че г-н Дол изрази още през пролетта подкрепата си за г-жа Йорданка Фандъкова. И препоръча обединение за европейските избори на партиите от семейството на ЕНП. Днес надеждата ми е, че членовете и симпатизантите на четвъртата партия от България член на ЕНП — Демократи за силна България, няма да се поведат по акъла на Движение «България на гражданите» и на БСП. Вярно е, че ДСБ е в коалиция с лява партия като Зелените, както и с партия, за която «няма ляво и няма дясно», каквато е «Да, България», но искам да напомня, че у нас има една граница, която десните избиратели не преминават. Тя съществува повече от 120 години. Десните никога не гласуват за кандидати на БКП/БСП, независимо за какви се представят червените предизборно.

Сега с недоумение чета, че бил възможен «сценарий», при който членове или симпатизанти на «Демократична България» да подкрепят Мая Манолова на евентуален втори тур на кметските избори в София. Не вярвам, че десен човек ще се хване на такава въдица, но ако има такъв «сценарий», то той трябва да бъде нарушен, защото това е предателство. Не вярвам десни избиратели да искат да убият бъдещето на нашата столица. Приятели от ДСБ, не давайте шанс на БСП! Не забравяйте, че сме заедно в едно политическо семейство — това на Европейската народна партия. Мислете за България, а не за тяснопартийните си интереси. Мислете като членове на ЕНП.

Нямам представа как ще постъпят членовете и симпатизантите на «Да, България» и Зелените. Но те са в правото си да постъпят, както искат, защото не са от «нашите», не са десни. Но тъй като съм убеден, че и сред тях има честни хора, аз вярвам, че те няма да предадат София в ръцете на червените. Макар да имам съмнения, че някои от тях са гласували на президенските избори за избора на ген. Решетников и компания.

Конгресът на ЕНП ще се проведе на 20 и 21 ноември в Загреб. В програмата му е предвиден и специален дебат относно членството на държавите от Западните Балкани в ЕС, въпрос, който българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. превърна в приоритет за дясна Европа.

Ще се радвам, ако през ноември в Загреб имам честта да видя заедно Бойко Борисов, Румен Христов и ген. Атанас Атанасов, а защо не и Димитър Делчев — председателят на ДБГ, който все още има време, за да докаже, че ръководената от него партия е такава, за каквато се представя — дясна и член на ЕНП“.

bgr.news-front.info/  публикува поста на евродепутатът Александър Йорданов без редакторска намеса.

Print Friendly, PDF & Email