28.01.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Алберт Попов: „Място в топ 10 на световната ранглиста в слалома е напълно постижимо за мен“

Най-добрият български алпиец Алберт Попов вярва, че може да влезе сред десетте най-добри слаломисти в света през предстоящия сезон.
Попов, който се класира на девето място в коронната си дисциплина на Олимпиадата в Пекин през февруари, се надява да продължи да прогресира и през новата кампания, след като през 2021/2022 завърши 21-и в крайното класиране за Световната купа в слалома.
„Целта е надграждане с всеки старт, с всеки сезон. Смятам, че място в топ 10 на световната ранглиста е напълно постижимо за мен. Да, конкуренцията е огромна, но в момента разликата е малка, всички сме близко. С един-два добри резултата е напълно възможно да направя още една крачка напред. Концентриран съм основно върху слалома. Може да направя и 2-3 старта в гигантския слалом, но това ще бъде според преценката на треньора“, заяви Попов в интервю за БТА.
„Доста добре се подготвихме. Всичко засега върви нормално. Използвам нов модел ски и остава още малко работа върху настройките, но с още няколко тренировки вярвам, че ще се справим. За слаломистите най-трудните месеци са януари и февруари, защото имаме много стартове. Към края на февруари във Франция е и Световното първенство. Надявам се да успея да поддържам много добра форма през целия период и след страхотния минал сезон да направя нова стъпка напред“, допълни той.
Попов открива сезона с първия слалом за Световната купа във Вал Д’Изер (Франция) на 11 декември.
„Познавам пистата във Вал Д’Изер. Мотивиран съм, надявам се да съм здрав и да зарадвам България. След 3-4 дни потегляме да потърсим място, където да направим още един подготвителен лагер върху сняг. За съжаление навсякъде е топло и в курортите навсякъде имат проблеми със снега, но вярвам, че ще намерим подходящо място и ще се подготвим оптимално още за първото състезание“, каза Попов.

Print Friendly, PDF & Email