09.06.2023

.

Ако връзката ви издържи тези 10 теста, тя ще остане завинаги

Признаци на потенциално дълготрайната и щастлива връзка
В началото на всяка връзка гледаме на партньорите си с розови очила. Влюбваме се предимно в представата за тях, а впоследствие узнаваме много повече за характера, личността, разбиранията им, ценностите и целите им. Реакциите в дадени ситуации са един от факторите, които влияят най-много на близостта и чувствата. Ако реакциите на партньора ни не ни допадат, нараняват ни, не ни правят щастливи, започваме да отваряме очите си и да осъзнаваме, че се разминаваме и по останалите показатели.
Но има моменти, по които си личи дали връзката ви ще остане трайна, силна и здрава, а защо не и завинаги.
Ако връзката ви премине тези 10 теста, тя има потенциал.

 1. Да стоите в задръстване с часове на километри от бензиностанция, докато закъснявате за нещо важно.
  Представете си такава или подобна стресова ситуация. В такива моменти личи нагласата на човека до вас и способността му да управлява емоциите си, да се справя с непредвидените обстоятелства и стреса. Ако се изнерви и започне да си го изкарва на вас или седи и се тръшка, мрънкайки постоянно и обвинявайки целия свят, това не е особено добър сигнал. Вероятността да действа по същия начин и в други подобни ситуации е голяма, а това би навредило на отношенията ви.
 2. Да сте заедно за поне 24 ваши менструални цикъла.
  За мъжете е предизвикателство да понесат и най-вече да разберат женските промени в настроението, предизвикани от хормоналните колебания. Всяка жена има индивидуални особености на цикъла, което се отразява по различен начин на тялото и емоциите ѝ. Цялата палитра от промени в женския организъм и емоции объркват мъжете. Ако вашият партньор разбира и понася стоически вашите менструални цикли, това е добър знак за отношенията ви.
 3. Виждали сте го как се грижи за болен или възрастен човек.
  Един от тестовете, които са важни показатели за връзката, е отношението на партньора ви към болен, възрастен или дори непознат човек, който има нужда от помощ. Ако сте виждали партньора си в поне една такава ситуация, вероятно това ви е подсказало що за човек имате до себе си – готов да се отдаде на оказване на помощ, когато някой има нужда от това.
 4. Грижил се е и за вас.
  В една връзка, разбира се, партньорите са на първо място. И ако вашата половинка се е грижил за вас, когато сте имали нужда, това говори много за отношението му към вас.
 5. Пътували сте на дълго пътешествие.
  По време на дълго пътуване през страната или в чужбина могат да се случат толкова много неща, че няма как да не изпаднете в различни ситуации – приятни и неприятни, забавни или стресиращи, дори напрягащи. Това прави пътешествието с половинката един чудесен тест за връзката и това как се справяте заедно извън зоната на комфорт на дома ви.
 6. Поканете майка си да остане за една-две седмици у вас.
  Понасянето на родителите невинаги е лесно. В повечето случаи присъствието им в дома ви води до напрежение и безпокойство. Ако вашият партньор се разбира добре с майка ви, понася забележките ѝ и няма нищо против тя да остане у вас за известно време, това е един чудесно преминат тест за вашата връзка.
 7. Пропуснали сте закуската и обяда, а накрая резервацията в ресторанта ви е пропаднала.
  Ако ситуациите, в които сте умрели от глад не могат да ви скарат и изнервят, това е прекрасен знак. Въпреки че не сте успели да се нахраните цял ден, а като за капак на всичко резервацията ви за вечеря е пропаднала, това не ви пречи да отскочите до най-близкото място за хапване и да хапнете каквото и да е. Правите го с усмивка и го превръщате в забавна шега.
 8. Били сте на къмпинг в дъждовен уикенд.
  Няма нищо по-лошо от лошото време, когато сте на палатки. Къмпингуването в неблагоприятни условия е тест за отношенията ви. Ако преминете през него без конфликти и успеете да се стиковате като един екип, който се справя с всички предизвикателства, връзката ви е с голям потенциал.
 9. Имали сте поне един грандиозен скандал.
  Конфликтите са показателни за отношенията и стабилността на връзката. Невъзможно е да няма конфликти. Те са нормална част от всяка връзка, но по-важното е как преминавате през тях. Ако успявате да се справяте, без да се наранявате, обиждате, да казвате неща, за които съжалявате впоследствие и водите споровете си без удари под кръста, това е много важен тест, който показва стабилност и потенциал за връзката.
 10. Имали сте хранително отравяне заедно или сте хванали някой от стомашно-чревните вируси, а разполагате с една тоалетна.
  Няма нищо по-сближаващо от това да преживеете екстремно заболяване със стомашно-чревни неразположения, докато сте заедно и не можете да прикриете човешката си уязвимост в такива моменти. Много двойки се притесняват да бъдат видени от половинката си в такова положение. Но ако сте преминали успешно през подобно предизвикателство и това не ви е отвратило един от друг, това е един успешно преминат тест за връзката ви.
Print Friendly, PDF & Email