26.02.2024

Абсолютен рекорд във Варна: Хванаха шофьор с 4,7 промила алкохол в кръвта

„Пътна полиция“ задържа шофьор с рекордните за тази година 4,70 промила алкохол в издишания въздух. Случаят е от петък, два часа след полунощ, а задържаният е 38-годишен мъж от Варна, известен ма МВР.
След направената му проба с алкотест, която показала рекордни за годината показатели, мъжът е отведен в лаборатория за вземане на проби, а автомобилът му е иззет с протокол за доброволно предаване, уточниха от полицията.
Срещу други четирима водачи са образувани бързи производства. През почивните дни трима мъже на 31 и 57 години, както и 37-годишна жена, управлявали леки автомобили, били спрени за проверка от полицейски екипи и дрегерът показал количества алкохол над 2 промила. Нарушителите са задържани за срок до 24 часа, а управляваните от тях автомобили са иззети.
20-годишен варненец също е предал автомобила си с протокол за доброволно предаване след направена инспекция с наркотест. Уредът е показал употреба на наркотични вещества – бензодиазепин. Спрямо провинения е образувано досъдебно производство. За случая е уведомена Районна прокуратура.

Print Friendly, PDF & Email